Gladius

 

Gladius Kirkkonummi on Kirkkonummella toimiva uimaseura, joka tarjoaa uinninopetusta ja harrasteryhmiä lapsille ja aikuisille, kilpauintia, vesipalloa ja uintitreenejä triatlonin tueksi. Seuramme järjestää myös kesäisin rantavalvontaa Syväjärven rannalla, kesäleirejä koululaisille ja Gladius Tyr Cup- kisoja seuran kilpauimareille.

Vuonna 2020 uimaseura täyttää 10 vuotta!

 

Mitä tarkoittaa Gladius?

Seuramme nimi Gladius tarkoittaa miekkakalaa, joka on maailman nopein kala. 

”Täysikasvuinen, yli nelimetrinen ja 600-kiloinen miekkakala (Xiphias gladius) kuuluu eittämättä valtameren ulapan valtiaisiin, ainakin ulkomuotonsa ja fyysisten ominaisuuksiensa perusteella. Sen äärimmäisen virtaviivainen muoto on seurausta lajin taipumuksesta uida nopeasti ja taittaa pitkiä matkoja. Väsymätön miekkakala voikin vaeltaa valtamerestä toiseen ja niitä tavataan kaikkialta maailman lämpimistä ja lauhkeista meristä, ja satunnaisesti myös kylmiltä seuduilta varsinkin kesäaikaan.

Pitkä, lihaksikas ja sivuilta litistynyt muoto yhdessä sirppimäisen pyrstön ja virtaviivaisen yläleuan eli ’miekan’ kanssa mahdollistaa hurjan uintinopeuden – kiireessä miekkakala ylittää 100 kilometrin tuntivauhdin, joten se saisi ylinopeussakon kaikilla Suomen teillä moottoriteitä lukuun ottamatta. Miekan varsinainen tarkoitus on epäselvä, mutta ainakin miekkakalan tiedetään sukeltavan kalaparven sekaan ja tainnuttavan saaliinsa heiluttamalla päätään voimakkaasti edestakaisin. Tämän jälkeen miekkakala palaa syömään miekan uhriksi joutuneet makupalat.

Miekkakala on urheilukalastajien toivesaalis, ja sen liha on maukasta. Miekkakala ei ole uhanalainen, mutta ylikalastus uhkaa ainakin paikallisia kantoja.”

meribiologi Marcus Dernjatin

Seuran hallitus:

Puheenjohtaja:
Jorma Haapanen
Varapuheenjohtaja:
Monika Taimela
Talousvastaava:
Jari Mäkelä
Muut jäsenet:
Tuuli Suominen
Heidi Kettunen

Marja Varjonen

Hallituksen sihteeri:
Sini-Tuulia Aavio

Hallituksen yhteystiedot:
etunimi.sukunimi@gladius.fi /

hallitus@gladius.fi

Seuran toimisto: seurakoordinaattori@gladius.fi

P. 0400 709 129

 

Seuran säännöt